Hétvégi emlékek
sponsored links
Egy igazán jól sikerült hétvégi, bográcsozós buliból, könnyen megesik, hogy csak annyi emlék marad (néha nem is baj) :
phrr...jajj(miáu)...pfhu..., de a kaja, az nagyon ott volt (asszem)
KERTÉSZPÖRKÖLT
Hozzávalók:
80 dkg sertéslapocka vagy comb
10 dkg kenyérszalonna
1 kg burgonya
1 sz. sárgarépa
20 dkg zöldborsó
40 dkg paprika
20 dkg paradicsom
1 nagy vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1 ki dob. paradicsompüré (70g.)
csombor (borsikafû)
õrölt kömény
só
A húst felkockázzuk és vöröshagymát is apró kockákra vágjuk és együtt kezdjük el a pirítását. Amikor a hús már kifehéredett és az összes (saját) levét elfõtte, hozzáadjuk a paradicsom pürét. Néhány percig pirítjuk, vigyázva, hogy a püré meg ne égjen, majd sózzuk, õrölt köménnyel és csomborral ízesítjük, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és pörkölt módjára fõzzük.
Közben a megtisztított burgonyát és a sárgarépát karikákra vágjuk vagy kockázzuk.
Ahogy a hús puhul beletesszük a burgonyát, a répát valamint a zöldborsót; ismét felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk.
Amíg felforr, a paprikát, a paradicsomot feldaraboljuk, úgy mint ha lecsót készítenénk, aztán beleszórjuk a pörköltbe és készre fõzzük, utóízesítjük.