Hétvégi ebéd
sponsored links
Szombaton almakrémlevest és chilis-paradicsomos csirkét fõztem, az utóbbi is már szerepelt a blogon, de nagyon szeretjük, ezért senki nem bánta az ismétlést (remélem, ti sem). Másnap, kérésre zöldborsó krémleves volt (ismét) és citromos-sörös csirke. Korábban már készítettem citromos csirkét, fokhagymásan, de most ezt kihagytam belõle, viszont több petrezselyemzöldet használtam és így is finom lett.
Régen, amikor elkezdtem sütni-fõzni, akkor is gyakran esett a választáson a sült húsra, mert szinte elronthatatlan és az elkészítése sem bonyolult. A változatosság miatt érdemes variálni a fûszerezést, nagyon szeretem a chili-méz, méz-mustár, citrom-méz vagy a citrom-zöldfûszer párosítást.
Citromos-sörös csirke
Hozzávalók:
6 db csirkecomb (alsó)
1 citrom
2 dl sör
0,5 dl olaj ...