Héttenger ördöge
sponsored links
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de mi ha elutazunk bármely a tengerpartra, kihasználva a lehetõséget, szinte kizárólag tengeri herkentyûket vagyunk hajlandóak enni, minden mennyiségben. Az alábbi kaja lett talán a legnagyobb kedvencünk, amibõl Bariban ettük életünk eddigi legfinomabb verzióját. Hazaérve már napok után éreztük az elvonási tüneteket, így egybõl elkészítettem, sõt azóta mindig van a fagyasztónkban egy csomag fagyasztott garnéla hozzá. Az olasz konyhára jellemzõen pillanatok alatt elkészül, az íze mindig a tengerpartra repít és ha betoppan egy vendég is, tökéletes vacsoraötlet lehet.
Garnélás-paradicsomos spagetti
Hozzávalók (2 fõre):
25 dkg tisztított garnéla
25 dkg spagetti tészta
8-10 szem koktélparadicsom
1 csomag petrezselyem
1 fej fokhagyma
olívaolaj
só, bors
A tésztához föltesszük a vizet fõni. Ha a rákok nagyok, 2-3 darabra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és apró szeletekre vágjuk. A paradicsomokat kettévágjuk.
Az olajat serpenyõbe öntjük és beletesszük a fokhagymát, egy kicsit megfuttatjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és a rákot és pár percig fõzzük. Sózzuk, borsozzuk. A ráknak nem kell sok idõ, pár perc alatt elkészül. A végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
A tésztát az elõírásnak megfelelõen megfõzzük és hozzáadjuk a rákos szószhoz. A tetejére még locsolunk egy kevés nagyon jó minõségû olívaolajat és már kész is. Parmezánnal vagy parmezán típusú sajttal tálaljuk.