Hétköznapok sora: szándékos maradékok
sponsored links
Talán nem meglepõ, hogy kettõnknek sokszor fõzök egyféle ételt legalább két napra. Többekkel beszélgettem, sokan így tesznek. Évekig megszoktuk, hogy többen vagyunk, nagyobb adagra áll a kezünk-fejünk. Ez a könnyebb része, elõbb-utóbb meg lehet tanulni a megfelelõ mennyiségeket. De ha szeretnénk minden napra inkább valami más programot is találni a fõzésen kívül, akkor jobban megéri az ismétlõs változat. Én azonban úgy szoktam tervezni, hogy mégis változatos legyen a menü, hogy egyiket-másikat - vagy a húst vagy a köretet - cserélgetem. Nem nagy ügy, de nekem érdekesebb így.
Így például a fasírt és tepsis zöldbab után a következõ alkalomra a fasírt mellé ún. wok zöldséget készítettem. Az ilyen - kínai, ázsiai, wok néven elõforduló - zöldségkeverékeket azért is szeretem, mert olyan alkotórészeket is tartalmaz, amit külön-külön nem biztos, hogy könnyen megtalálom, gombák, bambuszrügy stb. És mivel vékony csíkokra van minden darabolva benne, pillanatok alatt ropogósra elkészül, miközben nem puhul túl. Gondolom, ezt a belekevert citromsav jóvoltából érik el.
Másik nap megsütöttem szép ropogósra négy darab csirkecombot - ez gyakori nálunk - ez is két napra elég. Elsõ nap mindössze egy répasalátát csináltam hozzá. Ehhez a nem túl nagyméretû sárgarépát finomra ...