Hétköznapi tészta
sponsored links
Azért kapta ezt a címet a bejegyzés, mert a most következõ tésztaétel tipikusan az a fajta, amit egy hétköznap fél óra alatt dobtam össze abból, amit a hûtõben találtam. Na, jó, a májat direkt vettem, csak még nem tudtam, mi lesz belõle. Az utóbbi idõben egyre többször fordul elõ, hogy kevés idõm van fõzni és ugye krumplis tészta se lehet minden nap?
Itt szeretném elmondani, hogy tévhit, hogy én minden nap különlegeset fõzök. Szoktam palacsintát, tojásos nokedlit, sõt, csirkepörköltet is készíteni. Fõképp a gyerekeim elég ?maradiak? és az állandó harc helyett inkább beletörõdtem a helyzetbe. Meg azért annál szerencsére kevesebb idõm van, hogy minden nap órákig álljak a konyhában, hogy valami extrát alkossak.
Azért ez a tészta a különlegesebb kategóriába tartozik, egyáltalán nem idõigényes, de nagyon finom:
Csirkemájas, koktélparadicsomos tészta fetával
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg csirkemáj
20 dkg koktélparadicsom
2 közepes répa
1 kápia paprika
250 dkg állatfigurás száraztészta (lehet penne, vagy csavart tészta is)
15 dkg krémsajt
2 ek olívaolaj
20 dkg feta
Só, bors
A tésztát az elõírás szerint megfõzzük, leszûrjük, de a fõzõvízbõl félreteszünk egy pohárral.
A májat falatnyi darabokra vágjuk, megszurkáljuk, borsozzuk. A répát és a kápiát gyufaméretûre szeleteljük. Az olívaolajat egy serpenyõben felhevítjük, rádobjuk a répát. Pár perc után mehetnek hozzá a paprikacsíkok is, 5 perc után pedig a máj. Lejjebb vesszük a gázt, mikor a májak minden oldala megsült, beletesszük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. A krémsajtot addig kevergetjük, míg felolvad, beleöntjük a kész tésztát. Átkeverjük, kicsit rotyogtatjuk, kész is. Ha túl száraz lenne, a tészta fõzõvizével hígítsuk. Tálaláskor a fetát rámorzsoljuk a tetejére.
Gyerekmenü
Változatok egy formára
Három nemzet konyhája
Tavaszi gyûjtögetés
Itt szeretném elmondani, hogy tévhit, hogy én minden nap különlegeset fõzök. Szoktam palacsintát, tojásos nokedlit, sõt, csirkepörköltet is készíteni. Fõképp a gyerekeim elég ?maradiak? és az állandó harc helyett inkább beletörõdtem a helyzetbe. Meg azért annál szerencsére kevesebb idõm van, hogy minden nap órákig álljak a konyhában, hogy valami extrát alkossak.
Azért ez a tészta a különlegesebb kategóriába tartozik, egyáltalán nem idõigényes, de nagyon finom:
Csirkemájas, koktélparadicsomos tészta fetával
Hozzávalók 4 fõre:
30 dkg csirkemáj
20 dkg koktélparadicsom
2 közepes répa
1 kápia paprika
250 dkg állatfigurás száraztészta (lehet penne, vagy csavart tészta is)
15 dkg krémsajt
2 ek olívaolaj
20 dkg feta
Só, bors
A tésztát az elõírás szerint megfõzzük, leszûrjük, de a fõzõvízbõl félreteszünk egy pohárral.
A májat falatnyi darabokra vágjuk, megszurkáljuk, borsozzuk. A répát és a kápiát gyufaméretûre szeleteljük. Az olívaolajat egy serpenyõben felhevítjük, rádobjuk a répát. Pár perc után mehetnek hozzá a paprikacsíkok is, 5 perc után pedig a máj. Lejjebb vesszük a gázt, mikor a májak minden oldala megsült, beletesszük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk. A krémsajtot addig kevergetjük, míg felolvad, beleöntjük a kész tésztát. Átkeverjük, kicsit rotyogtatjuk, kész is. Ha túl száraz lenne, a tészta fõzõvizével hígítsuk. Tálaláskor a fetát rámorzsoljuk a tetejére.
Hasonló bejegyzések:
Gyerekmenü
Változatok egy formára
Három nemzet konyhája
Tavaszi gyûjtögetés