Hétköznapi maceszgombóc
sponsored links
Maceszgombócot nem biztos, hogy mindenki evett már, de aki igen, az biztosan fog is. Ezzel így jártam én is, aki régebben egy budai házias kisvendéglõben (Tabáni kakas - már nem létezik-szerk.) gyakran kóstoltam, úgymond függõ lettem. Elkészíteni nem volt sok indíttatásom: túl közel volt a vendéglõ és akkoriban az árak is barátságosak voltak. Maceszgombóc persze önmagában nem értelmezhetõ, csakis egy igazi tyúkhús, de leginkább libaleves elválaszthatatlan betétjeként.
A maceszgombóc omlós, puha, de nem esik szét, egyszóval bármilyen egyszerûnek is tûnik, de nem az. Az elsõ próbálkozásom kudarccal végzõdött: inkább dobálózni lehetett a kõkemény maceszgolyókkal. Azóta már persze sokszor csináltam, de legtöbbször lusta voltam maceszdarát is és pászkalapokat is venni hozzá. Nem lehet megúszni itt sem az elõírásokat! Én nem mondom, hogy ez a tutti recept, csak annyit mondok : a pászkalapokat ne sajnáld belõle!
Maceszgombóc
Elõkészítési idõ: 10 - 15 perc
Fõzési idõ : kb. 10 perc
Mennyiség: 2 - 4 adag
Hozzávalók (10 gombóc):
- 10 db pászkalap (1 csomag Pászka)
- 2-3 ek maceszdara v. zabpehely
- 1 tk libazsír
- 2 házi tojás ...