Hétköznapi maceszgombóc

2012-11-10

sponsored links



Maceszgombócot nem biztos, hogy mindenki evett már, de aki igen, az biztosan fog is. Ezzel így jártam én is, aki régebben egy budai házias kisvendéglõben (Tabáni kakas - már nem létezik-szerk.) gyakran kóstoltam, úgymond függõ lettem. Elkészíteni nem volt sok indíttatásom: túl közel volt a vendéglõ és akkoriban az árak is barátságosak voltak. Maceszgombóc persze önmagában nem értelmezhetõ, csakis egy igazi tyúkhús, de leginkább libaleves elválaszthatatlan betétjeként.

A maceszgombóc omlós, puha, de nem esik szét, egyszóval bármilyen egyszerûnek is tûnik, de nem az. Az elsõ próbálkozásom kudarccal végzõdött: inkább dobálózni lehetett a kõkemény maceszgolyókkal. Azóta már persze sokszor csináltam, de legtöbbször lusta voltam maceszdarát is és pászkalapokat is venni hozzá. Nem lehet megúszni itt sem az elõírásokat! Én nem mondom, hogy ez a tutti recept, csak annyit mondok : a pászkalapokat ne sajnáld belõle!

Maceszgombóc

Elõkészítési idõ: 10 - 15 perc
Fõzési idõ : kb. 10 perc
Mennyiség: 2 - 4 adag

Hozzávalók (10 gombóc):

  • 10 db pászkalap (1 csomag Pászka)
  • 2-3 ek maceszdara v. zabpehely
  • 1 tk libazsír
  • 2 házi tojás  ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/11/hetk...

sponsored links

Keres?s