Hétköznapi disznóságok: malaccsülök pékné módra almás-tejszínes tormamártással
sponsored links
Beleszaladtam a napokban egy csinos, egykilós malaccsülökbe "majd fõzök belõle valamit" alapon. Régen készítettem csülköt pékné módra, hiszen nálunk ez tipikusan õszi-téli étel.
Viszont megkívántam, és végül a malaccsülöknek ez lett a sorsa.
Szívesen készítek csülköt pékné módra, ha nagyobb társaságot látok vendégül. A csülök párolólevébõl levest készítek, mondjuk lencse vagy bablevest, a fõétel pedig a sütõben elkészül a körettel együtt. Jól tudok idõzíteni ezzel az étellel, hogy frissen, melegen kerüljön a vendégasztalra. Olyan illata van, mire elkészül, hogy a csirkemell rajongók sem tudnak neki ellenállni végül. Biztos siker!
Általában elõfõzöm rövid lében a csülköt, most ezt kihagytam. Elõvettem az olasz cserépedényemet és ebben készítettem el az elejétõl a végéig az ételt. Idõigényesebb, de most ehhez volt kedvem.
Hozzávalók 4 közepes adaghoz: ...