Héjában sült töltött krumpli (jacket potato)
sponsored links
A "jacket potato" számomra egyet jelent a '90-es évek londoni túráival és a Covent Gardennel - azon kívül, hogy borzasztóan szerettem, nagyon gazdaságos és biztonságos megoldásnak számított (akkor még nem nagyon mertem kísérletezni a táplálkozást illetõen, és anyagilag sem voltam jól eleresztve). De ha jól belegondolok, a mûfajjal már lényegesen korábban megismerkedtem: 9 éves koromban az elsõ önálló, saját ételkreációm is egy töltött krumpli volt.
Ami most készült, mindegyikre hasonlít egy kicsit, mégis teljesen más: amit gyerekkoromban csináltam, nyers krumpliból készült, az angol változat alapja sült krumpli - ezt félkészen vettem ki, és megtöltve sütöttem készre. Ehhez ettük azt a narancsos spenótsalátát, ami a múlt héten már felkerült a blogra: ezzel a recepttel fejezõdik be hát egy vitamin- és kalóriadús, ellenben vegetáriánus vacsora története...
Hozzávalók:6 közepes méretû krumpli
300 g friss spenót
50 g vaj
1 gerezd fokhagyma ...