Héjában sült krumpli

2012-02-27

sponsored links


Eccerû! De tényleg. És a legfinomabb ételek egyike. Vagy csak én gondolom így?

Mi kellhet hozzá? Némi só, némi zöld, hagyma, kevés olaj, só, esetleg tejföl, vagy egy jó kis padlizsánkrém. Persze gazdagítható bárhogyan, de simán sült hagymával is olyan jól tud esni az embernek.

Mit kell tenni hozzá?
Közepes nagyságú burgonyákat megmosunk. Egy fõre 5-6 db-ot számolunk a krumplik nagyságától és a fogyasztó "belességtõl" függõen. :) Egy tepsibe egymás mellé rakodjuk, majd alufóliával befedjük. 
Bõ egy óra alatt közepes lángon sütjük. Akkor van készen, ha a villa könnyen beleszalad. Ez esetben megfröcsköljük vízzel, hogy könnyebben le lehessen húzni a héját. Egy nagy tálba borítjuk, vastagabb terítõvel, vagy nagy lepedõvel lefedjük/körbekerítjük, hogy ne hûljön ki.

Míg a burgonyák sülnek, megpucolhatunk vöröshagymát, amit apróra vágás után kevés vízen és olajon ...

Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2012/02/hejaban...

sponsored links

Keres?s