Héjában sült burgonya paprikakrémmel és padlizsánnal
sponsored links
Ma úgy alakult (írtam ezt tegnap), hogy a kertben dolgoztunk, emiatt nem sok idõ jutott a fõzõcskézésre. A nászutas paprikakrém levest gondoltam ki, de azzal többet kellett volna foglalkozni, igaz nem is bántam a végén, ahogy megettük az ebédet.
Összetevõk:
4-5 vastag húsú kápia paprika
1 nagy padlizsán
2 kis fej vöröshagyma
10-12 db közepes burgonya
olivaolaj
só
A paprikákat és a padlizsánokat elfelezve beraktam egy mázas cseréptálba, és megsütöttem õket. Közben alufóliával lefedve közepes nagyságú burgonyák sültek másik tálban.
Jó fél óra után a paprikát és a padlizsánt is kivettem, a burgonyák összesen 1 órát sültek. Akkor vannak készen, ha a villát bele lehet szúrni könnyedén. A végén megpermetezhetõ vízzel, és egy konyharuhával le kell teríteni. Így könnyebben megpucolható.
A padlizsánok belsejét kikanalaztam. Egy kis fazékba raktam egy kis fej felaprított vöröshagymával, némi olajjal és egy nagy ...