Héjában sült burgonya krémleves kolbász chipszel

2012-03-06

sponsored links

Mielõtt végleg vége lesz a télnek érdemes sort keríteni erre a levesre. Meglepõen különbözõ az eddigi krumplilevesektõl amit kóstoltam, amit nem csak a sütés, de héjak meghagyása is okoz.

Bár a leves elkészítése a sütési idõvel kb 50 perc, de ebbõl az aktív tevékenységgel eltöltött idõ mindössze 10 perc. Szeretem az ilyeneket, pláne a ha a maradék idõben lehet egyéb hasznos tevékenységeket folytatni. Nekem ez az ablakpucolás volt, és nem szeretnék senkit hasonlókra biztatni, de átnézni a tiszta ablakon, és kanalazni a levest, hasonlóan mámorító érzés volt. Itt a tavasz visszavonhatatlanul, bárki bármit mond.

A krumplik összeturmixolt héja egy nehezen meghatározható ízzel teszi egyedülállóvá a levest. A kolbász a tetején pedig csak hab a tortán, de tekinthetjük fûszernek is. Isteni. Simán jó nélküle is, és vele is hasonlóan.

Hozzávalók:

egy piros tepsinyi félbevágott kívül rózsaszín, belül fehér mini kifliburgonya (kb.1/2 kiló)

3 ek olívaolaj

bors

zsálya levél

1 liter zöldség alaplé ...


Folytats a blogon ... kajapiazongora.blog.hu/2012/03/06/hej...

sponsored links

Keres?s