Háztáji tejbõl házi sajt -- panír

2012-07-01

sponsored links


Volt már kísérletem a házi sajtkészítéssel, de rendre kudarcba fulladt. Utoljára négy liter tejet pocsékoltam el, mert valószínûleg a tejoltóm már megromlott. Azt sem tudtam, hogy meg tud romlani. Próbálkoztam citromlével is, de úgy sem sikerült. Ma sem tudom, miért?
A Krisna hívõk és az indiai vegák rendre készítik a friss sajtokat az ételeikhez, hiszen nekik remek fehérje forrás. Nem hagyott nyugodni a sikertelenség. A kitartás engem igazolt, most végre sikerült és sokkal egyszerûbb, mint a tejoltós, igaz más fajta sajtot lehet így készíteni, de nem adom fel. Egyszer csak fog sikerülni a tejoltós is.
Panír készítés       Vegavarázs útmutatása alapján

  • 2 liter házi tej
  • 6 evõkanál citromlé vagy 1 teáskanál citromsav
  1. A tejet fölforraljuk, lejjebb vesszük a lángot és belekeverjük a citromlé felét.
  2. Kevergetjük és amikor megváltozik az állaga, hozzáadjuk a többi citromlevet is.
  3. Tovább kevergetjük melegítés közben, amíg jól láthatóan el nem válik a kicsapódott sajt és a savó.
  4. Egy textillel bélelt szûrõbe öntjük, kicsit lecsöpögtetjük és  folyó víz alatt átmossuk ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2012/06/hazta...

sponsored links

Keres?s