Háztáji csemegék: csokoládé jégkrém kókuszcukorral és cseresznyével
sponsored links
Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielõtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerû: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sûrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan szívódik fel, ráadásul magas az ásványianyag tartalma is. Gazdag káliumban, magnéziumban, cinkben, vasban, és tartalmaz B1-, B2-, B3- és B6-vitamint is, és enyhén karamellás íze jól illett a cseresznyés jégkrém kakaós ízéhez. Ezt a jégkrémet tényleg nagyon egyszerû elkészíteni, javaslom, hogy este próbáljátok ki, így a fagyasztást éjszakára tudjátok idõzíteni. Én keserû kakaóport használtam (lehet ízesíteni cukrozott kakaóval is) és mandulatejjel kevertem, így egy újabb vegán finomság került fel a blogra.
Recept (2 jégkrémhez)
2,5 dl mandulatej
3 ek kókuszcukor
3 ek kakaópor
háromnegyed ek kukoricaliszt
cseresznye (ízklés szerint)
1. A mandulatejet felmelegítem egy fazékban, a kókuszcukrot belekeverem és besûrítem a kukoricaliszttel. Folyamatosan kevergetem, nagyjából 5 percig.
2. Leveszem a tûzrõl, belekanalazom a kakaót és alaposan elkeverem (nem baj, ha csomós marad). Hagyom hûlni, amíg besûrûsödik. Kicsit átkeverem, majd leszûröm, ha túl sok csomó képzõdik. (Én egy mûanyag szûrön átszûrtem). A szûrés után kb. 2 deci tiszta krémet kapok.
3. Néhány kimagozott cseresznyét teszek a jégkrém formákba, és a krémet is a formákba öntöm. Mindegyikbe pálcikát helyezek és a mélyhûtõbe teszem legalább 3-4 órára, míg megszilárdulnak.