Háztáji csemegék: csokoládé jégkrém kókuszcukorral és cseresznyével

2014-06-28

sponsored links

IMG_1037IMG_0991

Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielõtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerû: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sûrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan szívódik fel, ráadásul magas az ásványianyag tartalma is. Gazdag káliumban, magnéziumban, cinkben, vasban, és tartalmaz B1-, B2-, B3- és B6-vitamint is, és enyhén karamellás íze jól illett a cseresznyés jégkrém kakaós ízéhez. Ezt a jégkrémet tényleg nagyon egyszerû elkészíteni, javaslom, hogy este próbáljátok ki, így a fagyasztást éjszakára tudjátok idõzíteni. Én keserû kakaóport használtam (lehet ízesíteni cukrozott kakaóval is) és mandulatejjel kevertem, így egy újabb vegán finomság került fel a blogra.

IMG_1028

Recept (2 jégkrémhez)

2,5 dl mandulatej

3 ek kókuszcukor

3 ek kakaópor

háromnegyed ek kukoricaliszt

cseresznye (ízklés szerint)



1. A mandulatejet felmelegítem egy fazékban, a kókuszcukrot belekeverem és besûrítem a kukoricaliszttel. Folyamatosan kevergetem, nagyjából 5 percig.

2. Leveszem a tûzrõl, belekanalazom a kakaót és alaposan elkeverem (nem baj, ha csomós marad). Hagyom hûlni, amíg besûrûsödik. Kicsit átkeverem, majd leszûröm, ha túl sok csomó képzõdik. (Én egy mûanyag szûrön átszûrtem). A szûrés után kb. 2 deci tiszta krémet kapok.

3. Néhány kimagozott cseresznyét teszek a jégkrém formákba, és a krémet is a formákba öntöm. Mindegyikbe pálcikát helyezek és a mélyhûtõbe teszem legalább 3-4 órára, míg megszilárdulnak.

IMG_1038

IMG_1037


Folytats a blogon ... wannabechef.cafeblog.hu/2014/06/28/ha...

sponsored links

Keres?s