(Házi)túrós (házi)tészta
sponsored links
Szerintem ez a békebeli étel végig kíséri az ember életét. Esszük gyermekkorunkban, szalonnapörc nélkül, cukrosan. Normális esetben késõbb elmarad az édesítés, helyette elõkerülhet még a bors, netán némi csípõs zöldpaprika. Ha pedig az ember házi tejfölre akad, a tésztát maga gyúrja, a túrót is saját kezûleg készíti, az már maga a mennyország! Bizalmi ételnek is szoktam hívni magamban, mert egy étterem és vendéglõ teljesítménye könnyûszerrel megítélhetõ, ahogy egy túrós tésztával, túrós csuszával bánik.
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 tojás, víz,
1 l aludttej, 4 dl tejföl, só,
bors, 15 dkg húsos szalonna vagy sonka.
Elkészítés:
Elõször a házi túró elkészítésével kezdünk, ennek ugyanis kell egy kicsit állnia. Kezdetnek friss, házi tejre van szükségünk. Nem szabad felforralni, egyszerûen hagyjátok egy kancsóban 2-3 napig lefedve szobahõmérsékleten, így egy-kettõre aludttejet kaptok. Ha otthon készítetek túrót, akkor készítés legfontosabb és egyben legkritikusabb fázisa a ...