Házimenza
sponsored links
Azt hiszem, ezúttal sikerült kedvenc menzai fogásomat tökélyre fejleszteni. Komolyan: nem tudom elképzelni, hogy egy paradicsomos káposzta ennél finomabb lehet. Ráadásul egészséges megoldásnak tekinthetõ, hiszen a belefõzött alma nemcsak besûríti a paradicsomot, de kellemes, gyümölcsös, édes ízt ad neki (ezt azoknak mondom, akik cukrot szoktak bele tenni). Reszeltem egy kis almát a darált disznóhúsba is, és elhagytam a fasírtból a pirospaprikát, zsemlét, és egyéb szokásos hozzávalókat: csak a durvára darált pisztáciával és õrölt babérral ízesítettem.
Ehhez jöttek a friss zöld fûszerek, így könnyen emészthetõ, kellemes, mégis klasszikus fogás lett belõle.
Hozzávalók:
A káposztához:
2 kg érett bivalyszív paradicsom
1 kg édes alma
1 közepes fej fehér káposzta, lereszelve ...