Házilag, természetesen színezett rózsaszín csoki
sponsored links
Bár alapvetõen nem idegenkedek a mesterségesen színezett csokiktól, leggyakrabban csak díszítésre szeretem ezeket használni (egyetlen bonbonnál használtam eddig a teljes burokhoz). Nemrég azonban eszembe jutott, hogy liofilizált gyümölcsök segítségével gyönyörû rózsaszín csokit tudunk házilag készíteni: a liofilizált málna vagy eper teljesen természetes módon rózsaszínre tudja színezni a fehér csokit, és még finom ízt is ad neki. Tulajdonképpen a liofilizált málnát már használtam a fehércsoki-burok bepöttyözésre ennél a bonbonnál, most csak egy lépéssel továbbmentem. Az így kapott rózsaszín csokiból önthetünk csokitáblát (akár forma nélkül, sütõpapírra korong alakban kiterítve), szép rózsaszín csokikorongokat szilikon muffinforma aljában, lehet csokihüvely polikarbonát- vagy szilikonformában készült bonbonoknál, és használhatjuk díszítésre is (pl. milyen vagányul nézne ki, ha étcsoki alapra ezzel húzzuk az Eszterházy-torta csíkjait!). Hozok még hamarosan más színû csokikat is természetesen színezve :)
Hozzávalók 20 dkg rózsaszín csokihoz: ...