Házikolbász

2011-11-24

sponsored links

takaros

Saját levében inspirált arra, hogy házikolbász készítésén kezdjek gondolkozni. Valamikor idén márciusban vette be magát a fejembe a gondolat, hogy ha másnak sikerül, akkor nekem is menni fog. Elõször kérdésekkel bombáztam a kollégákat az eszközök és kellékek beszerzése ügyében. Betértem a kedvenc konyhásboltomba (semmi pucc, csak csupa hasznos dolog), ahol rögtön mutattak egy kolbásztöltõt, amibe minimum öt kiló hús fért, nyilván ez szóba sem jöhetett. Nekem, a bloggernek végül a sógornõm ajánlotta, hogy az interneten keressek valamit, és ott szembe jöttek az elektromos húsdarálók kolbásztöltõ feltéttel kiegészítve. Ez az. Minimum tizenötezer forintért. Közben azért vettem egy csomag sózott belet, hogy meglegyen az az érzésem, hogy haladok elõre. Végül miután minden beszélgetésünk a kolbásztöltésre futott ki, gasztrogyerek felajánlotta, hogy meglep a berendezéssel, ami meg is érkezett május közepén, nem éppen kolbászszezonban. Ezután megkörnyékeztem az unokatestvéremet, aki apukáján keresztül nagyapánktól tanulta a disznófeldolgozás mesterségét, hogy vajon a családi kolbászrecept leányágon is továbbörökíthetõ-e, vagy csak az õsi nevet viselõ férfiak kaphatják meg. Szerencsére nem tiltotta semmilyen titkos záradék a recept továbbadását, így minden készen állt a nagy kísérletre. Novembert már elég hidegnek ítéltem a mûvelethez, mert a legtöbb jó tanácsot adó blogbejegyzés (elise.com) arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az egyik legfontosabb tényezõ. A családon kívül teszteltem két kollégán, és barátokon is. Úgy tûnik, átment.

Házikolbász (Kb. 2 kg-hoz): ...


Folytats a blogon ... ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/201...

sponsored links

Keres?s