Házi túró és túrós masni

2012-06-08

sponsored links



Elkészültem egy próba adag túróval, 2 liter 3,8 %-os bolti tejbõl 40 deka túróm lett 2 nap alatt. Norvég árak alapján végülis megéri elkészíteni, mert még 25 deka ricotta is drágább, szóval most már a túrót kihúztam a "hiányzik" listámról, bármikor tudok készíteni, ha valami túrósat szeretnék enni. Savóm is lett több, mint egy liter, tiszta üvegben a hûtõbe tettem, egy péksütihez már használtam belõle. Azt olvastam valahol, hogy a bolti tejbõl maradó savót nem szabad elfogyasztani, de nem tudom, hogy ez igaz-e. A savós bagett nagyon finom lett, amit sütöttem, úgyhogy én nem fogom kiönteni. Nézelõdtem a neten, rengeteg dolgot találtam a témában, aludttejet már régebben is készítettem, csak most melegebb van, 2 nap alatt kész is volt. A tejet egy tiszta fazékba tettem, nekem nincs zománcos, hanem egy vastagfalú fémedényt használtam, literenként én 2 csapott ...


Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2012/06...

sponsored links

Keres?s