Házi tészta Norbi lisztbõl
sponsored links
A tészta az az egyetlen köret, amibõl nem tudok mértéket tartani...nagyon-nagyon szeretem...sajnos, amióta megszületett Botika, rajtam maradt sok-sok kiló, így próbáltam átértékelni az étrendemet... Több-kevesebb sikerrel.:-)
A tésztáról képtelen voltam lemondani, így lisztet váltottam. Ha sok tésztát szeretnék enni, kizárólag Norbi lisztbõl készítem, így mondhatni szinte bûntetlenül habzsolhatok...:-)
Most halászléhez készítettem, így gyufa tészta lett belõle, de bármi másra is használható. Arra figyelni kell, hogy teljesen másképp viselkedik, mint a hagyományos liszt, nehezebb vele dolgozni. Kevesebb tojással, több vízzel gyúrom, így könnyebb összeállítani és utána sodorni is. Kerekre soha, de soha nem lehet sodorni, bárhogy próbáltam, mindig amorf maradt...még jó, hogy a végeredményen nem látszik...:-)
Hozzávalók:
20 dkg Norbi update 1 lisztkeverék
1 tojás
1 kk só
60 ml víz
Elkészítése:
A lisztet egy nagyobb tálba kimérjük, közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojást és beleszórjuk a sól. Összekeverjük. A vizet apránként adjuk hozzá, annyit csak, amennyitõl összeáll és gyúrhatóvá válik. Gombócot formázunk belõle.
Mondanám, hogy szép kerekre sodorjuk, de ez lehetetlen ebbõl a lisztbõl, így csak annyit mondok, hogy vékonyra sodorjuk...:-)
Tetszés szerint felvághatjuk, én gyufatésztát vágtam belõle: kb 3 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd egymásra tesszük a szeleteket.
Gyufa vastagságúra szeleteljük.
Lobogó sós vízben fõzzük ki.