Házi tarhonya bográcsban mangalica kolbásszal és burgonyával 107/2.
sponsored links
Íme még egy bográcsos étel, hátha lesz még hétvégén jó idõ, de ha nem akkor lábosban is elkészíthetõ, nekem sajnos végül abban kellett csinálnom, de így is finom lett, csak a füstös íz maradt el.
Hozzávalók:
40-50 dkg házi jellegû tarhonya
12 dkg mangalica kolbász karikázva
12-15 dkg sertészsír
2 vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma aprítva
1 kk. erõspaprika pehely
2-3 nagyobb burgonya kockázva
2 paradicsom kockázva
3 paprika (esetleg 1 erõs) kockázva
8 dkg húsos szalonna kockázva
fûszerpaprika
õrölt kömény
só
Elkészítési idõ: 90 perc
Amennyiben van lehetõségünk bográcsban készíteni ezt az ételt, úgy a tûzrakással kezdünk.
A bográcsba vagy a lábosba teszem a zsírt, ezen megpirítom a tarhonyát, de állandóan kevergetem, hogy egyenletesen piruljon. Amikor már szép aranybarna hozzáadom a burgonyát és a hagymát, majd pár percig tovább pirítom. Közben ízesítem sóval, köménnyel paprikapehellyel, fokhagymával. Amikor már érezzük a hagyma illatát hozzáadom a karikákra vágott kolbászt és szalonnát, paradicsomot és paprikát, majd még pár percig pirítom és a legvégén ízesítem fûszerpaprikával és felöntöm a tarhonya mennyiségéhez képest két és félszer annyi vízzel. Megvárom amíg felforr, még sózom ha szükséges, majd letakarom és csendesen forrdogálva 20-30 percig fõzöm, míg a tarhonya megpuhul. Uborkával vagy egyén savanyúsággal tálalom.