Házi sûrített tej nyírfacukorral, na meg répacukorral
sponsored links
Két kicsi kezemmel készítettem, amely jobb mint az eredeti:) mert olcsóbb, itt van, bár mikor elérhetõ, kevés/könnyen hozzáférhetõ alapanyagból készült.
Úgy kezdõdött, hogy kíváncsi lettem milyen lehet, bár eddig sûrített tej kevésszer fordult meg a saját konyhámban.
A tubusos sûrített tejjel készítem a csöröge fánkot Édesanyám receptje szerint.
A tubusos sûrített tejjel készítem a csöröge fánkot Édesanyám receptje szerint.
Egyszer a tubusos változatból legyártottam egyszerre több üveg karamellt, de bevallom nekem nagyon nem ízlett. Sokkal de sokkal jobb karamell krémet készítek nem sûrített tejbõl ( csak a tubusosból próbáltam ).
A fémdobozos változatot pedig nem találom, hiába keresem a boltban:( persze rendelni lehetne, de én biztosan nem adok ki annyi pénzt, ugye a postaköltség jelentõsen megdrágítja. Emlékszem fiatalabb koromban lehetett kapni, nem horror áron, igaz akkor nem volt divat, Anyám a kávéját ízesítette vele, Cseh vagyis Csehszlovák gyártmány volt és én a Blaha L.téri éjjel-nappaliban vettem:) Az emlékeimben finomként raktároztam el.
Úgyhogy amikor kutakodtam valami után a hálón - amirõl persze meg is feledkeztem egy idõre -
külföldi oldalon rábukkantam egy receptre.
külföldi oldalon rábukkantam egy receptre.
Nagyon kíváncsi lettem, izgalmasnak tûnt, hogy ezt is sikerül házilag kivitelezni.
A cukor mennyisége rengetek volt - a tejnek a fele - de volt ez már így sokszor, ezért még nem utasítottam el de tovább ...