Házi sajtos ropi
sponsored links
Dorka pizsipartira megy ma a barátnõjéhez, és arra gondoltam, sütök estére a lányoknak valami sós ropogtatni valót. Erre fellelkesülve kezdtem böngészni a neten, és feldobta Stahl Judit ropiját. Nagyon megtetszett, egyrészt azért, mert Stahl Judit receptjeiben még sosem csalódtam, másrészt, mert zabpehelylisztbõl készül, ami ugye azt jelenti, hogy jómagam is bûntetlenül nassolhatok belõle, így nem is keresgéltem tovább.... ? Nem bántam meg, egyszerûen, gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom.
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely
Pici szódabikarbóna
1 tk só
10 dkg reszelt trappista
10 dkg margarin
Elkészítése:
A zabpelyhet kávédarálóval ledaráljuk, tálba öntjük, elkeverjük benne alaposan a szódabikarbónát és a sót. Belereszeljük a sajtot, belekockázzuk a margarint és összegyúrjuk a tésztát. Kicsit ragadós lesz, úgyhogy alaposan lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk, majd derelyevágóval 4-5 mm széles csíkokra vágjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a ropikat, és 180 fokra elõmelegített sütõben 15 perc alatt ropogósra sütjük.