Házi sajtos kréker
sponsored links
A szilveszter nagy slágerei a sós sütik. Ma én egy könnyen elkészíthetõ házi sajtos krékert sütöttem.
Nagyon finomak és kitûnõ parti falatka. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
40 dkg margarin
40 dkg reszelt trapistasajt
1 evõkanál só
4 db tojássárgája
Elkészítése:
A hozzávalókat mérjük ki egy tálba és gyúrjuk tésztává.
Alakítsuk hengerré és csomagoljuk be egy folpackba,majd tegyük a hûtõbe kb. egy fél órára.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra,gáznál 3 fokozaton.
A lehûlt tésztát bõven lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb, 5 mm vastagságúra.
Egy kerek kiszúróval szúrjunk ki lapokat a tésztából,majd egy pici sima lukú habcsõvel szúrjunk pár lyukat a korongokba.
Tegyük egy szilikonos sütõlemezre és süssük meg õket kb 10 perc alatt.
Vigyázzunk a sütésnél mert hamar megéghetnek!
Amikor kihûltek ,szedjük össze a sütõlemezrõl és tegyük egy kínáló tálba.
Nagyon finomak és kitûnõ parti falatka. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
40 dkg margarin
40 dkg reszelt trapistasajt
1 evõkanál só
4 db tojássárgája
Elkészítése:
A hozzávalókat mérjük ki egy tálba és gyúrjuk tésztává.
Alakítsuk hengerré és csomagoljuk be egy folpackba,majd tegyük a hûtõbe kb. egy fél órára.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra,gáznál 3 fokozaton.
A lehûlt tésztát bõven lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki kb, 5 mm vastagságúra.
Egy kerek kiszúróval szúrjunk ki lapokat a tésztából,majd egy pici sima lukú habcsõvel szúrjunk pár lyukat a korongokba.
Tegyük egy szilikonos sütõlemezre és süssük meg õket kb 10 perc alatt.
Vigyázzunk a sütésnél mert hamar megéghetnek!
Amikor kihûltek ,szedjük össze a sütõlemezrõl és tegyük egy kínáló tálba.