Házi pulyka sonka
sponsored links
Házi pulykasonkát készítettem zöldborsóval, kaliforniai paprikával, enyhén fûszerezve: sóval, fehér borssal, egy-két húzás szerecsendióval, 3 gerezd zúzott fokhagymával, másfél kiló filézett pulykacomb-ból.
Hozzávalókat talán nem írnék, mert a sonkaprés nagyságától függõ a mennyiség. Nekem ez a kerek formám van, ebbe másfél kiló filézett pulykamell fért bele.
A formát az M+M Kft -tõl vásároltam már legalább húsz éve, s azóta is nagy örömünkre használom. Nagyon sok kicsontozott füstölt csülökbõl készült már benne finomság. S ami a legérdekesebb, hogy házi tejbõl sajtot is lehet benne készíteni. A présben nem csak húsokat, sajtokat, de süteményeket is lehet sütni ! Érdemes a Kft oldalára ellátogatni, mert nagyon sok segítséget lehet olvasni recept ügyben.
Elõkészítettem a hozzávalókat: A húst feldaraboltam, hozzáadtam a fûszereket (só, bors, fokhagyma, szerecsendió) Egy tálban a fûszerekkel együtt elkevertem és egy jó óra hosszáig így hagytam állni.
A sonkaprés aljába leraktam az elsõ sor húst, megszórtam a zöldborsóval, az apró kockára vágott kaliforniai ...