Házi pizzás csiga
sponsored links
Ígértem annak idején, hogy megmutatom mire lehet még használni a szép levegõs pogácsatésztámat. Például sós csigákat lehet belõle készíteni. Akár fokhagymás tejföllel és sajttal, akár, mint a képen, házi pizzaszósszal töltve nagyon finom. Ha akarjuk dúsíthatjuk a töltetléket sonkával, vagy szalonnával, de szerintem felesleges.
Hozzávalók:
1,5 dl tejben felfuttatott fél kocka élesztõ
1 dl olaj
kb. 200 g maradék krumplipüré
100 gramm cottage cheese (helyette mehet túró, vagy még több krumplipüré, ez utóbbi esetén egy kicsit kevesebb olajat tegyünk a tésztába, hiszen a krumplipürében is van zsiradék)
450 g liszt- szabadon ebbõl 100 g teljes kiõrlésû tönköly, 150 g rétesliszt, a többi sima fehérliszt (BL55)
2 kávéskanál só ...
450 g liszt- szabadon ebbõl 100 g teljes kiõrlésû tönköly, 150 g rétesliszt, a többi sima fehérliszt (BL55)
2 kávéskanál só ...