Házi pizza sütés lépésrõl, lépésre
sponsored links
Azok figyelmébe is ajánlom ezt a bejegyzést, akik már korábban rászánták magukat arra, hogy házilag süssenek pizzát. Ha visszatekintek, akkor az én pizza sütési technikám is folyamatosan csiszolódott az elmúlt 20 évben.
Egy fiatalkori udvarlóm édesanyja sütött nagyszerû, friss, házi pizzákat. Amikor férjhez mentem, nem volt kétséges, hogy alkalmazom, immár a saját konyhámban, amit tõle ellestem.
Egyébként is szenvedélyesen vonzódom a kelt tésztákhoz. Nagyszerû élmény, amikor a lisztbõl, vízbõl, élesztõbõl és még néhány kiegészítõ alapanyagból életre kel a tészta a kezünk alatt. Ha sokat gyakoroljuk, megtanuljuk, hogyan viselkedik, érzésre, ránézésre tudjuk, hogy jól érzi-e magát, ahogyan bánunk vele. Ez fontos, hiszen nem mindig ugyanolyan alapanyagból dolgozunk, nem egyforma a hõmérséklet és a páratartalom sem a konyhánkban. Ha rutinossá válunk, akkor már menetközben érezzük, hogy mire van a tésztának szüksége.
Igen, a jó pizza alapja a jó tészta. Ha jó tésztát gyúrtunk és megfelelõen formáztuk, akkor egészen egyszerû feltétekkel is sikert aratunk.
Pizza tészta tesztjeim bizonyítják, hogy a bedagasztott pizza tészta, egyszerûen hûtõben tárolva két-három napig is ...