Házi pizza
sponsored links
Szeretem a pizzát. A legfinomabbat Rómában ettem 2 éve egy Carlo Menta nevezetû helyen. Igazi vékonytésztás pizza volt. Ott a vegetáriánus változatot választottam az étlapról, mert az volt a leggazdagabb feltétekben. Sajnos házi körülmények között, kemence híján nem lehet a vékonytésztás változatot elõállítani, de vastagabb tésztával is finom. És azzal pakoljuk meg, amivel mi szeretnénk, a variációk száma végtelen. Nagyon szeretjük a fokhagymás-tejfölös alapú és a paradicsomos változatokat is.
Most, hogy lassan megérkezik a kicsi lányunk, nagyon sokszor kívánom meg a pizzát. Ebben az az érdekes, hogy nekem kimaradt a kívánósság eddig, de most a várandósságom vége felé, most persze kitört rajtam a dolog. Múltkor a kalácsot kívántam napokig, aztán pár napja kakóscsiga függõ lettem, tegnap (pedig eddig próbáltam egészséges dolgokat enni-inni) megkívántam a light colat és a mekis csokis shake-t.
Na de térjünk vissza a pizzára. A tészta receptjét egy netes oldalon találtam, ott Gianni Annoninak tulajdonítják Az eredeti recept nagyon nagy adag, így én egy nagy gáztepsire valót szoktam készíteni, ami az eredeti adag negyede és a kelesztési idõt is rövidebbre vettem, ugyanis nem fél nappal elõbb jut eszembe, hogy pizzát szeretnék, de másfél órát kibírok, míg elkészül:)
Hozzávalók: ...