Házi pappardelle gombás-spárgás-mentás raguval
sponsored links
Nemrég egy kedves kollégám megajándékozott minket egy nagy csokor friss mentával. Volt otthon még egy kis gomba, plusz nagy kedvencünk a zöldspárga. Készítsünk hát egy házi pappardellét zöldségraguval, nézzük meg milyen lesz ez a hármas?
20 dkg liszt
2 db tojás, só.
A lisztbe kis mélyedést formázunk, ebbe tesszük a tojásokat. Elõször villával összeforgatjuk, majd kézzel összegyúrjuk, pihentetjük. A tésztát kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kb. 2-3 cm széles csíkokat vágunk belõle. Ha kész, a csíkokat lelisztezzük, majd hagyományos módon kifõzzük.
A raguhoz...
3-4 szál spárga,
4-5 db csiperkegomba,
friss menta, só, bors.
Vajon megpirítjuk a felszelt csiperkegombát, hozzáadjuk a spárgát, melyet elõzõleg 2-3 cm darabokra vágtunk. Sózzuk, borsozzuk, majd friss mentával fûszerezzük. A leszûrt tésztát közvetlenül a serpenyõbe tesszük, és kicsit átforgatjuk a raguval. Néhány csepp citromlével még finomabb hatást érhetünk el.
2012: Hideg eper-rebarbara velõ
2011: Szalonnás csõbensült spárga