Házi narancsszörp vaníliával

2014-01-29

sponsored links

Ha szörp, akkor legyen házi. Igaz, hogy ez egy jó kis nyári ital lehetne valahol a tenger partján, de valójában télen dúskálunk a narancsban, mert nyáron van más idénygyümölcs. Szóval, ha kifogytunk a nyáron eltett szörpökbõl, vagy csak egy kis változatosságot szeretnénk, akkor érdemes kipróbálni a házi narancsszörpöt. Megvallom, nekem még nem volt szerencsém sehol hozzá, csak gyermekkoromból rémlik fel a mûnarancs szörp íze, ami akkor sem volt a kedvencem.

1 kg lédús narancs
25 dkg nádcukor (finomítatlan)
2,5 dl víz
3 cm-es vaníliarúd
fél citrom

A vizet, a nádcukrot és vaníliadarabot felteszem fõni. A narancsokat meghámozom és botmixerrel pürésítem. Ha a cukoroldatunk felforrt, szûrõn átpasszírozzuk a narancspürénket, a cukoroldathoz keverjük, belenyomjuk még egy fél citrom levét és kb 20 percig forraljuk. Üvegbe töltjük, és hûtõben tároljuk. Ízlés szerinti arányban (elég tömény) higítjuk. Finommá teszi, ha fogyasztás elõtt pár csepp citromlevet cseppentünk az italunkba.

Házi narancsszörp nádcukorral, vaníliával


Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2014/01/hazi-...

sponsored links

Keres?s