Házi müzli
sponsored links
Reggelire gyakran eszünk müzlit, legtöbbször azért mert olyan egyszerû a nagy rohanásban a tálba önteni, vagy csak felkapni a zacskót és bevinni a munkahelyre. De pár percnyi munkával (még annak sem nagyon nevezhetnénk) mi is elkészíthetjük a tartósítószermentes, egészséges házi változatunkat. Pofon egyszerû, csak az alapanyagokat kell beszereznünk hozzá, és egy kapcsos üveget amiben jól összerázhatjuk, majd frissen tartva tárolhatjuk kedvenc hozzávalóinkat. Mehet bele zabpehely, kukoricapehely, dió, aszalt gyümölcsök, magvak, sõt tehetünk bele jó minõségû, magas kakaótartalmú étcsokoládé is!
A száraz müzlihez jöhet aztán a natúr joghurt, actívia, vagy tej, friss idény gyümölcsök, mint például az alma, a körte, vagy az eper. A végén pedig nagyon feldobja a reggeli jókedvet, ha még egy kis mézet is csorgatunk a tetejére! Igazi frissítõ, vitamindús reggeli, vagy light-os vacsora!
Hozzávalók egy adaghoz (a képen látható verzióhoz):
- egy marék zabpehely
- 1 natúr actívia
- 1 kisebb körte ...