Házi mûzliszelet

2014-04-25

sponsored links

                                        A következõ recept egy újabb nagyszerû lehetõség arra, hogy bemutassam a reggeli igenis lehet változatos. Már régebben is megosztottam Veletek reggeli receptet itt. Miért kéne a bolti mûzliszeletet vennünk, (amibe nem mellesleg ki tudja mi van...) ha magunk is könnyedén elkészíthetjük? Az a jó a házilag készültben, hogy azt adunk hozzá amit szeretünk, hogy puha és tömör és van benne "anyag", hogy valóban laktat és nem tartalmaz cukrot. Így, ne fogd vissza magad, olvasd el a receptet, szerezd be a hozzávalókat és készítsd el magadnak, szeretteidnek reggelire, 10 óraira. 
                                        Az én verzióm nem tartalmaz se cukrot, se édesítõt, nekem nem hiányzik- a teákat is üresen isszuk-, de nyugodtan tehetsz bele édesítõt, esetleg mézet 1-2 evõkanállal. A bögre, amit használtam mértékegységnek, 3 dl-es volt.



Hozzávalók: 8 szelethez (egy szelet kb 125 kcal)
  • 1,5 bögre zabpehely
  • fél bögre mandula, dió és török mogyoró keveréke (Te használhatsz bármit, amit jobban szeretsz és olajos mag)
  • fél bögre aszalt sárgabarack, apróra vágva (nyugodtan "kicserélheted" aszalt szilvára, meggyre, almára, mazsolára vagy ezek keverékére, bármire amit szeretsz.)
  • negyed bögre lenmag, szezámmag keveréke (itt is ezernyi a lehetõség: szotyi, tökmag...)
  • egy evõkanál õrölt fahéj
  • egy csipet só
  • 4 dl laktózmentes tej
  • egy nagy tojás

Az elkészítés menete:
  1. Melegítsd elõ a sütõt 180 fokra.
  2. Fog az összes száraz hozzávalót és keverd össze egy tálban.
  3. Egy másik tálban verd fel a tojást egy villával, add hozzá a tejet.
  4. Add a száraz keverékhez a nedveset, majd keverd jól össze.
  5. Sütõpapírral bélelj ki egy 17x 17 cm-es sütõformát (nehogy kétségbe ess, ha nincs pont ekkora. Tedd abba, ami van, maximum kicsit vékonyabb, vagy vastagabb lesz, mint az enyém...)
  6. Öntsd át a masszát a sütõformába és tedd az egészet a sütõbe, légkeveréses módba és süsd megközelítõleg 15 percig. Egy kicsit meg fog emelkedni, ha kész. 
  7. Még melegen szeleteltem 8 egyenlõ részre, de ez rajtad áll, hogy mekkora darabokra vágod. Hagyd teljesen kihûlni, fogyasztásig tárold hûtõben, 4 napnál ne tovább.
Én a képeken a hosszúkás szeleteket félbe vágtam, egybõl felére csökkentve ezzel a kalória számot is:), de a 125 kcal két kis négyzetre vonatkozik.

Folytats a blogon ... nutsnroll.blogspot.com/2014/04/hazi-m...

sponsored links

Keres?s