Házi mûzliszelet
sponsored links
A következõ recept egy újabb nagyszerû lehetõség arra, hogy bemutassam a reggeli igenis lehet változatos. Már régebben is megosztottam Veletek reggeli receptet itt. Miért kéne a bolti mûzliszeletet vennünk, (amibe nem mellesleg ki tudja mi van...) ha magunk is könnyedén elkészíthetjük? Az a jó a házilag készültben, hogy azt adunk hozzá amit szeretünk, hogy puha és tömör és van benne "anyag", hogy valóban laktat és nem tartalmaz cukrot. Így, ne fogd vissza magad, olvasd el a receptet, szerezd be a hozzávalókat és készítsd el magadnak, szeretteidnek reggelire, 10 óraira.
Az én verzióm nem tartalmaz se cukrot, se édesítõt, nekem nem hiányzik- a teákat is üresen isszuk-, de nyugodtan tehetsz bele édesítõt, esetleg mézet 1-2 evõkanállal. A bögre, amit használtam mértékegységnek, 3 dl-es volt.
Hozzávalók: 8 szelethez (egy szelet kb 125 kcal)
- 1,5 bögre zabpehely
- fél bögre mandula, dió és török mogyoró keveréke (Te használhatsz bármit, amit jobban szeretsz és olajos mag)
- fél bögre aszalt sárgabarack, apróra vágva (nyugodtan "kicserélheted" aszalt szilvára, meggyre, almára, mazsolára vagy ezek keverékére, bármire amit szeretsz.)
- negyed bögre lenmag, szezámmag keveréke (itt is ezernyi a lehetõség: szotyi, tökmag...)
- egy evõkanál õrölt fahéj
- egy csipet só
- 4 dl laktózmentes tej
- egy nagy tojás
- Melegítsd elõ a sütõt 180 fokra.
- Fog az összes száraz hozzávalót és keverd össze egy tálban.
- Egy másik tálban verd fel a tojást egy villával, add hozzá a tejet.
- Add a száraz keverékhez a nedveset, majd keverd jól össze.
- Sütõpapírral bélelj ki egy 17x 17 cm-es sütõformát (nehogy kétségbe ess, ha nincs pont ekkora. Tedd abba, ami van, maximum kicsit vékonyabb, vagy vastagabb lesz, mint az enyém...)
- Öntsd át a masszát a sütõformába és tedd az egészet a sütõbe, légkeveréses módba és süsd megközelítõleg 15 percig. Egy kicsit meg fog emelkedni, ha kész.
- Még melegen szeleteltem 8 egyenlõ részre, de ez rajtad áll, hogy mekkora darabokra vágod. Hagyd teljesen kihûlni, fogyasztásig tárold hûtõben, 4 napnál ne tovább.
Én a képeken a hosszúkás szeleteket félbe vágtam, egybõl felére csökkentve ezzel a kalória számot is:), de a 125 kcal két kis négyzetre vonatkozik.