Házi mûzliszelet
sponsored links
Mûzliszeletet könnyebb otthon elõállítani, mint hinnénk! Ráadásul egy csomó gyári adalékot megúszunk, és az egész csak 10 perc munka! A recept alapja Vrábel Kriszta alias Dolce Vita legújabb könyvébõl származik (Fõzd magad!). Ezt adtam tavaly Karácsonyra Edit barátnõmnek, aki a kislányának igyekszik nagyon egészségesen, adalékmentesen fõzni. (Be kell valljam, nehezen váltam meg az ajándékba vett könyvtõl, többször is átlapoztam, és szerintem nagyon szuper receptek vannak benne!) Legutóbb pedig mûzliszeletet kaptam kóstolóba Edittõl, amikor náluk jártam, és el is kértem tõle a Dolce-féle receptet, annyira ízlett. Edit az alaprecepthez pluszban adott még puffasztott tönkölyt, ez nagyon ízlett nekem benne, úgyhogy el is csórtam ezt az ötletét :) Én még liofilizált gyümölcsökkel is felturbóztam, illetve olyannyira házi lett, hogy a saját aszalt epremet és meggyemet tettem bele. Egyébként az eper frenetikusan finom benne!
Az itt leírt alaprecept abszolút variálható: mehet bele bármilyen pehely, bármilyen puffasztott gabona (búza, rizs, tönköly), bármilyen aszalt vagy liofilizált gyümölcs (nekem a savanykásabbakkal ízlik), mehetnek bele különféle olajos magvak, kókuszreszelék stb. Be lehet csokizni bármilyen csokival, vagy hagyhatjuk pucéran is.
Hozzávalók kb. 10 mûzliszelethez: ...
Hozzávalók kb. 10 mûzliszelethez: ...