Házi mogyorókrém
sponsored links
Már hetek óta motoszkál a fejemben ez a cucc. Persze nem voltak illúzióim: a nutella utánozhatatlan. Ezért nem is törekedtem a reprodukálására, csak egy nagyon finom házi mogyorókrém kikísérletezésére.
Átolvastam pár receptet, aztán iszonyú tudományos szemmel megnéztem a nutellás üveg címkéjét. A százalékos értékekbõl visszaszámoltam az összetevõk lehetséges mennyiségét. Elképesztõ! 400 g mogyorókrémbõl 300 g csak olaj és cukor! A többi mogyoró és tejbigyók (tejsavópor, tejpor). Ennyi olajat meg cukrot nem akarnék elnassolni, ezért maradtam a mogyorónál, kakaónál, sûrített tejnél, vaníliás cukornál és tejszínnél (pici sóval).
Ez volt a kiindulás:
100 g mogyoró
6 ek szõlõmagolaj (mogyoróolaj lenne jó, de nekem csak ez volt)
1 ek vaníliás cukor (vanília és cukor) ...