Házi majonéz és társai: tartármártás, aioli, mézes-mustáros szósz

2012-02-27

sponsored links


Több okból is úgy döntöttem, hogy külön bejegyzést készítek a házi majonézrõl.
Az egyik ok az, hogy számtalan ételemnél adtam már meg a házi majonéz receptjét, már, ahogyan én készítem. Szeretném a jövõben ezt mellõzni, és egyszerûen erre a bejegyzésre utalni.

A másik ok az, hogy minél többeket sarkaljak arra, hogy szokjanak le a tubusos vagy flakonos majonézrõl és keverjenek az ételeikhez, önteteikhez 5 perc alatt frissen elkészíthetõ házi majonézt. Olcsóbb, jobb és finomabb. Egy átlagos háztartásban nagyjából mindig akad az összes hozzávaló alapanyagból egyébként is. Ha egyszer valaki kipróbálja, biztos vagyok abban, hogy legközelebb is saját kezûleg fogja elkészíteni.

Aki nem készített még házi majonézt, az azt hiszi, hogy a majonéz alapból édes. Ugyanis a gyári majonézek valóban cukorral ízesítve - és "hígítva" - kerülnek forgalomba. Elárulom, hogy nem, a majonéz alapból nem édes, csak abban az esetben, ha a kész majonézhez külön cukrot adagolunk.
(Jó példa erre Rubint Réka, aki a fõzõs mûsorában egy kanál "majonézt"adott egy ételhez és csillogó szemmel hívta rá fel a figyelmet, hogy nem cukorral, hanem édesítõszerrel készült majonézt ad az ételhez.:) 

A jó majonéz elsõszámú záloga a friss, lehetõleg tanyasi tojás. Gyakran olvasok olyat, hogy mit tegyünk, ha a ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s