Házi magvas croissant
sponsored links
Tegnap délután megsütöttem újra Limara híres croissantjait,amely receptjét korábban már közöltem:
http://krisztakonyhja.blogspot.com/2011/03/hazi-croissant-es-tapasztalataim.html
Most még finomabbra vettem az egészet,sõt olyan ügyes voltam,hogy akkora tésztát nyújtottam a végére,hogy 16 helyett 17 darab croissant sikeredett.
Most felturbóztam: minden rétegre a vajon kívül reszeltem egy adag füstölt sajtot és pirított magokat: szezámmag,napraforgómag és lenmag keverékét .Ezt minden réteg közé vastagon szórtam, illetve reszeltem.Ezután töltve nyújtottam ki óriás lappá.A tojással megkent croissantokat a maradék magvas keverékkel vastagon megszórtam.Mindhárom magból egy jó maréknyit számoltam az egészbe.
A füstölt sajt 300g volt,ez mind bele ment.A legfelsõ rétegre csak ...