Házi lasagne tészta szárítása? Ti hogyan csináljátok?
sponsored links
Mona keresett meg tegnap egy tésztás kérdéssel. Ennek kapcsán eszembe jutott, hogy megkérdem: szoktatok otthon, saját készítésû lasagne tésztát szárítani, hogy késõbb fel tudjátok használni? És egyenes marad? Ha igen, akkor hogyan?
Ugyanis már próbáltam, de mindig kunkorodik, ahogy szárad, azért le is mondtam róla, hogy elõre gyártsam. Pedig néha olyan jól jönne, ha csak elõkapnám és összedobnék egy jó kis zöldséges, brokkolis, tejszínes, vagy gombás lasagne-t vacsorára. Mert friss tésztát munka után nem állok neki csinálni.
Lelki szemeim elõtt pedig üvegtálban rotyogó, jó sajtos, illatos és forró lasagnék repkednek
A lasagne szerintem az egyik legjobb bulikaja. Általában az emberek szeretik, jó szaftos a paradicsomos hústól, illatos a fûszerektõl és csábító a tetejére sült sajt, amikor kikerül az asztalra. Ráadásul a frissen készült és sült lasagne összehozza a társaságot az asztalnál is. Nálunk még sosem maradt belõle. Olyan, mint a paradicsomos, vörösboros, gyöngyhagymás tarja, vagy a paradicsomos oldalas. Az emberek szeretik a paradicsomos dolgokat. Vagy csak nálunk? Mert én pl. pörköltet szinte sosem teszek az asztalra, nem ...