Házi lasagne tészta

2011-09-21

sponsored links

Lasagnét rendszeresen szoktam készíteni, így az összeállításról, bolognai ragu és besamel mártás készítésrõl posztoltam már korábban (akit érdekel, ezen a linken megtalálja).
Eddig azonban mindig bolti száraz lasagne tészta lapokból készítettem, a házi készítést olyan macerás, bonyolult és idõigényes dolognak gondoltam.
Mígnem tavaly barátainknál voltunk vendégségben, ahol többek között nagyon-nagyon finom házi készítésû lasagnét kaptunk vacsorára. Férjem azóta rágta a fülem, hogy csináljak olyan finom  lasagnét, amit ott ettünk, de én persze a fent említett okokból halogattam a dolgot.
Az átok azonban hétvégén megszakadt. Barátaink receptje alapján nekiláttam, kipróbáltam, azt kell, mondjam, érdemes volt (köszi Attila!). Amilyen egyszerû, olyan finom. Aki még nem próbálta, ne halogassa tovább!
Azt érdemes figyelembe venni, hogy a bolti száraz tésztás verzióhoz képest összeállítás után, sütõben sütés közben sokkal kevesebb nedvességet szív magába a tészta (mivel már a vízben megfõtt), azaz kevesebb bolognai ragu ill. besamel kell ...


Folytats a blogon ... fozomasina.freeblog.hu/archives/2011/...

sponsored links

Keres?s