Házi, kókuszos szaloncukor
sponsored links
Hirtelen jött az ötlet, mikor épp azon gondolkoztam, hogy mire lehetne még felhasználni az édesburgonyát. Szerettem volna a természetes édességét kihasználva valami karácsonyi csemegét készíteni belõle, és ekkor ugrott be a kókusz is a képbe. El is csodálkoztam, hogy ennyire képes átvenni az uralmat a kókusz íze ebben a kis bonbonban., ami teljesen egészséges, finomított cukrot és tejet sem tartalmaz, igaz egy pici vajat tettem bele, de azt is elõtte megtisztítottam, tehát már ghi vajat használtam, ami már csak állati eredetû zsiradék és nagyon egészséges, azon túl, hogy nem romlékony, mint a sima vaj. Mikor vajat vásárolunk, érdemes megtisztítva tárolni, így akár a hûtõn kívül is tárolhatjuk és nagyon sokáig eláll. Mindössze 15-20 percet kell erre a folyamatra szánni, vagyis egy tiszta lábasban addig kell melegítenünk (nem égetni), amíg fehéren habzani nem kezd. Ezt a habot kell róla leszedni. Kb. 15 perc alatt, lassú tûzön el is készülünk vele, majd egy géz lappal szûrjük le, akár kétszer is, és tároljuk befõttes üvegben. Én most csak egy nagyobb édesburgonyát használtam fel, ebbõl lett kb. 20 db szaloncukor.
Hozzávalók kb. 20 db szaloncukorhoz:
- 1 nagyobb édesburgonya
- 1,5 dl rizstej vagy annyi, amennyi ellepi a burgonyákat ...