Házi készítésû pizza
sponsored links
A mai menü nem a pocaklakó, hanem inkább a férjem kívánsága volt. De mivel én is imádom a házi készítésû pizzát, melynek tésztáját én magam is kelesztem, nem tudtam nemet mondani a kérésre.
Hozzávalók (2 pizzához):
40 dkg finomliszt
1 csomag élesztõ
1 tk só
1 ek olaj
2 dl tej
2 tk cukor
Feltét (opcionális):
1 negyed paradicsom konzerv
1 szál bazsalikom
1 tk oregánó
szalámi, fõtt tojás, sajt, kukorica, hagymakarika, paprika, csípõs paprika
A tészta elkészítése, ha nehéznek is tûnik, nagyon egyszerû. Langyos cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt. Kimérjük egy tálba a lisztet, hozzáadjuk a sót, és az olajat, majd a felfuttatott élesztõt, és tésztává gyúrjuk. Ha összeállt egy szép gombócba, akkor egy órára félretesszük kelni. Közben a negyed konzerv paradicsomot tegyük egy turmix gépbe a bazsalikommal, és az oregánól (csipet só is mehet hozzá), és keverjük simára.
Amikor a tészta megkelt, összegyúrjuk , megfelezzük. Szép kerek formájúra nyújtjuk, és kiolajozott pizzaformára tesszük. Ezután mehet rá a szalámi, a fõtt tojás, a sajt, végül a tetejére pedig a zöldségek. Én azért szoktam a sajt tetejére tenni ezeket, mert ha alá tennénk, nem sülnének meg. Végül 200 fokos sütõben nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!