Házi készítésû - füstös - barbecue szósz
sponsored links
Amikor leemelünk egy flakon barbecue szószt a boltban a polcról, akkor nem biztos, hogy gondolunk arra, hogy számtalanféle barbecue szósz, barbecue szósz. Nálunk olyanokat forgalmaznak, melyek a hazai ízlésnek átlagosan megfelelnek.
Ahol a barbecue szósznak kultusza van, elsõsorban az Egyesült Államokban, ott mindenkinek meg van a maga "titkos" receptje, éppúgy, mint nekünk a töltött káposztára, vagy a pörköltre. Nincs abszolút megoldás, legyen ízletes, az ízekben legyen megfelelõ összhang, hiszen mi is másképpen ízesítjük a marha vagy a csirkepörköltet.
Szerintem az is számít, ha ilyen szószt készítünk, hogy mire fogjuk felhasználni. Ha csak "úgy", mondjuk sült krumplihoz mártogatni, akkor legyen semlegesebb, ha marhához, akkor más fûszerek kerülhetnek bele, mintha például csirkéhez vagy sertéshez szánjuk.
Lehet úgy készíteni, hogy a paradicsom domináljon, de úgy is, hogy a mustár. Ízlés és felhasználás kérdése.
Nagyjából elõre tudtam, hogy mire fogom felhasználni a barbecue szószt, úgyhogy én csirkéhez és sertéshez hangoltam a ...