Házi KFC menü: Kentucky fûszeres csirkedarabok kukoricapehely bundában, mézes-mustáros káposztasaláta, vajas kukorica, steakburgonya
sponsored links
Ha valaki körülnéz az oldalon, akkor láthatja, nálam aztán széles az ételkínálat. Nagymamáim csodálatosan fõztek, de, ha õszintén visszagondolok, akkor mindig ugyanaz a 30-50 étel jut az eszembe, melyet tökéletesen és hihetetlen rutinnal készítettek el, idõrõl, idõre.
Gyakran okoz fejtörést, hogy mit készítsek másnap vagy a jövõ héten, hiszen az én rutinom és választékom nem is több tucat, hanem több száz ételre terjed ki.
A falusi alapanyagokból készült és hagyományos ételek mindig jelen vannak a konyhámban. Különösen télen és bográcsszezonban, de egész évben.
A könnyû olasz tészták is állandó szereplõk télen-nyáron, éppúgy, mint a pizzák. Az olasz húsételek, melyek a családban az én fõ kedvenceim, visszatérõ vendégek.
Sorolhatnám hosszasan a bõség zavarát, hiszen a spanyol és a Tex-Mex konyha, az ázsiai ételek éppúgy színesítik az itthoni kínálatot, mint a fõzelékek és mondjuk például az általam már oly sok verzióban elkészített krumplilevesek. Halat ehetnénk kicsit (sokkal) többet, de az egyszerû, ugyanakkor színes és különleges halételek sem hiányoznak, ha nem is fõszereplõk sajnos az étkezésünkben.
Állandó versenyt futok a multi gyorséttermek által kínált népszerû ételekkel, szerintem arcátlanul drágák, valamint vannak fenntartásaim a "titkos" receptek egyes összetevõivel szemben. A KFC-t és a Pizza Hut-ot például ...