Házi KFC menü: csirkeszárnyak és csirkemell csíkok fûszeres-ropogós bundában amerikai káposztasalátával
sponsored links
Szerintem nagyon kevesen vannak, akik nem szeretik a rántott csirkét. Ez az eljárás eltér a hagyományostól, a csirke még szaftosabb, a bundája még ropogósabb, a fûszerezés pedig szabadon választott, lehet csípõs, lehet cajun, lehet fajita, vagy Kentucky módra! J
Másfél éve készítettem elõször így csirkeszárnyakat, már akkor megállapítottuk, hogy fergeteges:
KFC - Korean Fried Chicken, azaz extra ropogós csirkeszárnyak
A napokban Pretzelburgehez készült csirkemell steak így, és mindent vitt! Még szép, hogy hamarosan terítékre került egy komplett ebéd formájában.
Pikáns Pretzelburger
Pretzelburger ? a klasszikus
Majdnem 1 kg csirkeszárnyat és 40 dkg csirkemellet készítettem. A csirkeszárnyak hegyét eltettem máskorra, és még kétfelé daraboltam õket. A csirkemellet vékony csíkokra vágtam.
Most fajita fûszerezést kaptak, de egyszerûen chilipor, fokhagymapor, édes fûszerpaprika, bors fûszerkeverékkel is fûszerezhetünk, ha nincs kedvünk valami bonyolultabb fûszerkeveréket bekeverni. Ezzel az egyszerû keverékkel nem lehet mellényúlni. J
Elkészítettem az elsõ panírt:
? csésze (4 evõkanál) kukoricakeményítõ
? teáskanál sütõpor
2 teáskanál finom só
Alaposan összekevertem és megforgattam benne a csirkerészeket. 1 órára hûtõbe tettem lefedve.
Közvetlenül sütés elõtt elõkészítettem a második panírt:
? csésze (8 evõkanál) kukoricakeményítõ
? teáskanál sütõpor
? csésze (8 evõkanál) víz
Alaposan összekevertem és megforgattam benne a csirkerészeket és forró olajban 3-4 perc alatt ropogósra sütöttem.
Közben elkészítettem a káposztasalátát:
36 dkg vegyes, gyalult káposzta és répa keverék
1 fej édes hagyma vagy lilahagyma
4 evõkanál nádcukor
4 evõkanál fehér borecet
2 evõkanál olaj
2 dl házi majonéz
A cukrot, olajat, borecetet alaposan elkevertem, majd hozzáadtam az finomra vágott hagymát. Elkevertem és 5 percig hagytam, hogy összebarátkozzanak. Hozzáadtam a káposzta-répa keveréket és alaposan átforgattam. Végül elkevertem a majonézzel, alaposan összekevertem és 1 órára hûtõbe tettem, hogy összeérjen a saláta.
A fiúk kaptak egy kis házi sült krumplit is hozzá, de egyre kisebb mennyiséget készítek, mert nem hiába találták ki a Kentucky rántott csirkét amerikai káposztasalátával, hiszen zseniális köztük az összhang! J