Házi ketchup

2011-09-25

sponsored links


Miután idén már vagy 70 kg paradicsomot befõztem, eljött az ideje a ketchupfõzésnek is. A receptet hozzá Jamie Oliver: Természetesen c. könyvébõl adaptáltam.
Nagyon idõigényes, de oly sok más élelmiszerhez hasonlóan a ketchupot is megéri házilag készíteni. Szép piros, gyönyörûen érett paradicsomokat használtam fel, amelyeknek a héja könnyen lehúzható volt, ezért nem is tettem õket elõzõleg forró vízbe, így egy picit sikerült lerövidítenem az elõkészítési idõt.

Hozzávalók

7,25 kg érett paradicsom meghámozva, nagyjából kimagozva, egy nagy edényben kézzel összepasszírozva
250 g lila hagyma felaprítva
1 nagy csokor bazsalikom, levélkék a szárról leválasztva
75 g zellergumó feldarabolva
50 g gyömbér feldarabolva
15 db szegfûszeg
1 ek fekete bors
tengeri só
nagy löttyintésnyi olívaolaj ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2011/09/hazi-...

sponsored links

Keres?s