Házi ketchup
sponsored links
Bevallom én is szoktam eltenni télire ketchupot. Igaz nem sokat, csak úgy, pár üveggel.
Hozzávalók: 12 darab piros paradicsompaprika(gogos), 2 öklömnyi zeller, 4 nagy lila hagyma, 4-5 darab csipõspaprika, 2 liter paradicsomlé, 1 borospohár cukor, 1 borospohár ecet(9 fokos), 5 szem szegfûbors, só, bors.
A paprikát megmossuk, torzsáját eltávolítjuk, ledaráljuk. A zellert meghámozzuk, feldaraboljuk, ledaráljuk. A hagymát mepucoljuk, feldaraboljuk, ledaráljuk. A csipõs magházát eltávolítjuk, ledaráljuk.
Egy nagyobb edénybe összevegyítjük a ledarált zöldségeket, rátöltjük a paradicsomlevet, hozzáadjuk a cukrot, a szegfûborsót, sózzuk borsozzuk és 2 órát fõzzük. Aztán botmixerrel pépesítjük, tûzre visszatéve hozzáadjuk az ecetet is, jól összefõzzük, még forrón üvegekbe mérjük és száraz dunsztban hagyjuk kihûlni.