Házi karamellpuding
sponsored links
Nálunk a vacsora a fõétkezés hét közben, utána menetrend szerint érkezik valamelyik fiú felõl az És mi a desszert? címû kérdés.
Megszokták az elmúlt évben, hogy mindig van legalább kis házi keksz a fémdobozban. Ami most kong az ürességtõl. Anyának egészséges életmód-kattanása van egy ideje, szó sem lehet heti fél kiló elsütögetett vajról, mint a régi szép idõkben. No és a konyhában töltött idõ is felezõdött. Minimum.
Desszert viszont jár. Fõleg fárasztó, szötymõs napokon. És csak úgy is. Néha nem egészséges is, csak szimplán kényeztetõs.
Ahhoz képest, hogy ez életem elsõ igazi pudingja, jól sikerült. Nem igazi készítésében sincs nagy rutinom, talán ha kétszer fõztem zacskós verziót. Igen, én vagyok az az állatfajta, aki nem szerette sosem a bolti pudingokat. Gyerekkoromban kifejezetten utáltam. A saját gyerekeim ebbõl a szempontból is hátrányos helyzetûek, a nagy életében talán egyszer evett pudingot, vendégségben. Nem aratott nagy sikert nála a dolog, így hanyagoltam a témát.
Egyik éjjel találtam ezt a receptet, elmentettem a kell mappába, és hétfõn megleptem vele a kis csapatot. Ennyi dicséretet nem mostanában kapott új kreáció, méltó tehát a megosztásra. Nem vagyok irigy na, nyûgözzétek le ti is a tieiteket. Egyszerûen. Így.
Hozzávalók:
12,5 dkg kristálycukor
500 ml tej ...