Házi kapros-túrós lepény
sponsored links
A meleg idõ kedvez a kelt tésztakészítésnek - így is ki lehet használni a kánikulát! Az egyenletes hõmérsékleten az élesztõ és a tészta is csodásan, gyorsan feljön, sokkal rövidebb idõ alatt elkészül. A másik "rizikófaktor" a kelt tészta készítésénél a konyha levegõjének páratartalma: városi lakásokban érdemes egy kicsit párologtatni sütés elõtt.
Számomra a kapros-túrós lepény szorosan összekapcsolódik a nyári halászlé fõzéssel - nálunk az ilyen egytálétel-jellegû, tartalmas levesek állandó kísérõje volt a kelt tészta, szinte minden szombaton ez volt a menü. Most értem haza a piacról, kosaramban egy kiló harcsával - még nem tudom, pörkölt, paprikás vagy leves lesz belõle, de éjjel ...
A sütõt bekapcsolni pedig nem kell félnetek: teljesen mindegy 38 vagy 42 fok van a konyhában, de megenni jó lesz!