Házi joghurtital savómézzel és ribizlivel
sponsored links
Szorgalmasan gyártom a joghurtot és szorgalmasan gyártom változatos formákban az ízesített krém és ivójoghurtot.
A legutóbbi bejegyzésemben ismertetett "dunsztos" joghurt, tökéletesen bevált, nem csak napok múlva, hanem bõ egy hét távlatában is tökéletesen jó a joghurt.
A állag és állapot romlásnak csepp jelét sem mutatja.
Ehhez -hangsúlyozom újra- teljesen légmentesen zárom le a joghurt kultúrát és tejet tartalmazó üveget és így teszem melegre, a dunsztos kosárba. Itt alakul joghurttá.
Minimum egy éjjel szoktam így hagyni.
Ezt követõen kerül a hûtõbe.
Igényünknek megfelelõen ízesítem a továbbiakban.
Ízesítve is tárolok a hûtõben, hogy a Gyermekem mindig találjon, így nem kell ...