Házi joghurt sült szilvával
sponsored links
Sikeresen jutottam hozzá
egy kis házi, igen jó minõségû,
sûrû joghurthoz
(alig jött ki az edénykébõl :),
így adta magát a "recept", amit
meg még valamikor a televízilóban láttam,
na kiktõl? Hát (ismét :)
Hozzávalók:-1 kg szilvához (tiszta súly)
-? csésze barna cukor
(ha jó édes a szilva, akkor kevesebb; vagy méz)
-1 csipet vaníliapor
-1 tk mézessütemény fûszerkeverék
(Szabolcs ugyan kardamommal készítette,
de hát ember tervez...mindenféle fûszert vettem
-még vaníliaport is-, csak ezt felejtettem el :)))
-0,5 liter sûrû, jó fajta joghurt
A megmosott, kimagozott, félbe vágott szilvát
összekevertem a cukorral, fûszerekkel
és 180 fokos sütõben, légkeveréssel,
40-50 percig sütöttem
(közben kétszer átkavartam);
miután kihûtöttem, a joghurtra kanalazva tálaltam.
Tökéletes levezetése egy jó
erõs menüsornak (is/akár :)))!