Házi gyros tál
sponsored links
Hús:
- 5 csirke felsõ comb
- só
- fekete bors
- mustár (nálam cukormentes)
- pici olaj
- gyros fûszerkeverék (nálam cukormentes)
A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd bedörgöljük mustárral. Ezt akár elõzõ este is megcsinálhatjuk, addig jól átjárják a fûszerek.
Egy tepsibe teszünk pici olajat, rátesszük a csirkecombokat, majd alufóliával letakarva betesszük a sütõbe.
Amikor a hús már puha, leszedjük a fóliát és úgy sütjük tovább, hogy jól lepiruljon kívülrõl. Amikor már nem olyan meleg a hús, kicsontozom és még át szoktam pirítani pici olajon egy kis mustárral és gyros fûszerkeverékkel.
Saláta:
Igazából itt mindenki a saját ízlése szerint választhat, ki mit szeret. Ebben volt:
- fél fej lila és fél fej fehér káposzta ...