Házi fûszervaj

2012-07-07

sponsored links


Második nekifutással sikerült vajat készítenünk, amit aztán fûszereztünk. 
4 liter friss házitejet egy nagy lábosba töltöttünk és 24 órára hûtõbe tettük. A tetejérõl egy nagy kanállal leszedtük a fölet ami 3.5 dl volt és elkezdtük fölverni. Kb 10 perc után habbá verõdött, majd elkezdett összeesni és kicsapódott a savó. A savót letöltöttük, jeges vizet öntöttünk a vajra, újra vertük 1-2 percet, majd azt is letöltöttük. Igazi házi vaj lett belõle, 10 dkg. Ezt a friss, puha vajat ízesítettük egy nagy gerezd zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal. Fokhagymás levesek tetejére, sültekre, grillezett húsokhoz használtuk.
Fûszervajat készíthetünk habtejszínbõl is ugyanezzel a módszerrel, természetesen más fûszerezéssel is. Különleges, friss ...

Folytats a blogon ... sarokkonyha.blogspot.com/2012/07/hazi...

sponsored links

Keres?s